branding

Instalare locurilor de joaca din gama Economic

< Pagina Anterioara | Pagina urmatoare >

Nu trebuie să existe nici o denivelare pe spaţiul unde urmează sa fie instalată structura. În cazul în care zona este denivelată, suprafaţa trebuie să fie egalată.

Se va consulta planul de fundare al echipamentului. Trebuie să se ţina cont de distanţele dintre platforme conform planului de fundare.

Instalarea începe prin montarea ancorelor echipamentului (Fig. 1) pe acesta. Inclinati echipamentul astfel incat sa aveti posibilitatea montarii ancorelor de fixare a picioarelor in beton. Fixarea acestora de echipament se face cu ajutorul suruburilor si a piulitelor livrate impreuna cu echipamentul (Fig. 2).

instalare_eco_fig_1instalare_eco_fig_2

Echipamentele din aceasta gama pot fi echipate cu una din cele doua categorii de ancore in functie de modelul ales (lemn masiv Fig. 3 sau scandura Fig. 4).

instalare_eco_fig_3instalare_eco_fig_4

Pentru alinierea cit mai bună a gropilor in care se vor poziţiona ancorele, folosiţi o sfoară. Se vor marca in prealabil pozitile ancorelor pentru a se putea excava. Dimensiunile gropilor de ancorare sunt de minim 30 cm x 30 cm cu adincimea de minim 40cm. Pozitionaţi echipamentul cu ancorele montate in gropile realizate (Fig. 5).

ATENTIE!!! Echipamentul se va pozitiona astfel incat distanta de la baza stalpilor la cota “0” data de finisajul suprafetei de siguranta trebuie sa ramana intre minim 5 cm si maxim 10 cm.

Cu ajutorul elementelor de cuplare (suruburi saibe si piuliţe), montaţi toate elementele echipamentului (Fig. 6). Verificaţi planeitatea si verticalitatea acestora cu ajutorul bolobocului.

instalare_eco_fig_5instalare_eco_fig_6

Instalarea toboganelor

Piciorele de susţinere trebuie să fie montat pe tobogan. Prinderea se face cu doua suruburi M8. Piciorul de susţinere se fixează intr-o groapă ţinandu-se cont de distanţa si conexiunea toboganului la structură. Apoi, toboganul este conectat la structură prin punerea sa la acelaşi nivel cu marginea platformei. Suruburile sunt introduse prin găuri si fixate cu piuliţe sub platformă. Capatul toboganului trebuie sa fie la 25-30 de cm de pămant.

Instalarea scărilor si a balustradelor de la scări

Scările trebuie sa fie prinse de platformă cu suruburi tip cap ingropat, saibe si piulite. Picioarele scărilor trebuie sa fie fixate in gropi adinci de cca. 30cm. Planeitatea se verifică cu bolobocul inaintea turnării betonului in gropi. Balustrăzile sunt fixate de scări prin suruburile si piuliţele din partea de jos si de stălpii in partea de sus.

Instalarea acoperisului

Se fixează pe capetele stălpilor verticali ai structurii. Pentru o aliniere verticală cat mai buna a stălpilor , acoperisurile trebuie montate inaintea betonării.

instalare_eco_fig_7Ultimele verificări si turnarea betonului (Fig. 7).

Intreaga structură trebuie verificată cu bolobocul. Daca structura este echilibrată, se pot umple cu beton toate gropile (scări, tobogane, etc.).

In functie de conditiile climatice, interziceti accesul utilizatorilor pana la intarirea totala a betonului (minim 48 ore).

Verificaţi toate suruburile sa fie stranse.

Obs:

1) Unelte si scule recomandate pentru montaj:

  • unelte de sapat in pamint: cazma, hirlet, tirnăcop, lopată, sapă, etc 
  • unelte de preparat si turnat betonul (daca nu se aduce gata preparat din statia de betoane), betonieră, galeti, mistrie, cancioc, recipient pentru apă, roabă, etc
  • bordmasină electrica cu burghie pentru fier, diametre 8, 10, 12 mm
  • polizor unghiular (flex) dotat cu discuri pentru metal
  • trusa cheie cu cliket si capuri imbus 4, 5, 6 mm
  • trusa de chei fixe cu dimensiuni intre 10 - 19 mm
  • nivelă sau furtun de nivel, marker, ruletă
  • trusă de surubelnite, perie de sirmă, hirtie abrazivă
  • ciocan de cauciuc, ciocan metalic, cleste patent

Recomandăm folosirea unei echipe de minim 3 persoane.

2) Sectiune fundare (adincimea de ingropare a structurii metalice cu ancore):

instalare_eco_fig_8



Trust marks

© 2006 - 2024 Loftrek SRL