Evoluția calității ca și concept precum și cea a standardelor sale, constituie cel mai răspândit avantaj în administrarea și conducerea unei afaceri. Oferind calitate creezi satisfacție pentru client, îl fidelizezi și îl păstrezi ca și partener de afaceri. De ce calitate în primul rând?
Pentru că importanța duratei de viață pentru orice investiție este una bazată pe calitate. Elementele care definesc calitatea unui loc de joacă ar trebui să conțină argumente concrete, practice, pe care cumpărătorul să le poată verifica atât prin comparație cu produsele similare cât și odată cu trecerea timpului. Un echipament de joacă profesional este conceput și alcătuit din materiale de calitate, care nu înseamnă doar rezistență sporită, ci și design, siguranță, multifuncționalitate și încadrare perfectă în ambient.
De unde începe calitatea?
Calitatea începe încă din procesul de producție, fiind rezultatul ideii de concepere a produsului, încorporând orice nevoie sau pretenție a clientului căruia îi este destinat. Elementele ce definesc calitatea unui loc de joacă nu sunt puține. Un produs sau un serviciu de calitate definește și însumează un timp lung de proiectare, concepere, analiză și structură.
Primul element definitoriu al unui echipament de joacă profesional este respectarea legislației în domeniu, încă din procesul de fabricație. Existența unor certificate de conformitate cu ultimele familii de standarde in vigoare ( SR EN1176:2008, SR EN1177:2008, EN 14960 ), emise de organisme de certificare europene TUV (echivalente cu organismul național ISCIR CERT), conform HG 435/2010, vor dovedi că echipamentele sunt din categoria celor profesionale.
Următorul element important este materialul din care este confecționat echipamentul de joacă. Cele comercializate de noi au structurile realizate din lemn masiv si metal galvanizat, iar pentru restul elementelor este folosita polietilena sau PAFS (unele categorii încorporând mai multe combinații). Concret, pentru a putea face o comparație între materialele profesionale și cele neprofesionale vă vom expune câteva dintre însușirile și particularitățile materialelor din care sunt concepute echipamentele noastre de joacă.
Lemnul
Despre lemn vorbim în cazul categoriilor Neospiel și Economic. In cazul producatorului Neospiel, materialul lemnos este fără măduvă, ceea ce reduce posibilitatea apariției fisurilor, este tratat la presiune împotriva intemperiilor, rezistând cu ușurință în condiții atmosferice fluctuante, absorbind și eliminând umezeala. Pentru structuri se folosesc bârne de pana la 15 cm grosime, iar suprafețele sunt finisate, neexistând pericolul de înțepare , marginile fiind rotunjite și șlefuite. Lemnul utilizat pentru locurile de joacă este acoperit cu lac acrilic non toxic pentru exterior, de diferite culori. Arborii folosiți sunt brad, zada, salcâm, foarte rezistenți la temperaturi scăzute, prevenindu-se astfel apariția potențialelor fisuri, cauzate de temperaturile prea scăzute sau prea ridicate. Toate aceste aspecte contribuie la crearea unei calități maxime a echipamentelor de joacă, acestea remarcându-se prin rezistență și durabilitate.
Polietilena
Aflată în componența echipamentelor din categoria Neospiel și Orient, polietilena prezintă avantajul că elimină posibilitatea de contaminare a copiilor cu substante toxice, având o compoziție similară cu a vaselor pentru produse alimentare, este rezistentă la raze ultraviolete și nu se decolorează. Prelungește durata de viață a echipamentelor de joacă și le conferă un aspect plăcut, aceasta fiind utilizată cu densități înalte sau joase, în funcție de zonele de uzură.
Metalul
Componentele metalice prezintă avantajul unei durabilități crescute, rezistență la șocuri și fiabilitate. Platformele sunt componentele în care se utilizează cel mai mult metalul. Acestea sunt confecționate din foi metalice zincate, perforate, acoperite cu vopsea antiderapantă și anticorozivă, fiind prinse de un cadru realizat din profile metalice rectangulare, pentru o rezistență sporită. Stâlpii verticali și scările au de asemenea structură metalică, pentru creșterea duratei de viață, aceste elemente prezentând de obicei utilizarea cea mai crescută.
Elementele de prindere
Niciunul din echipamentele noastre de exterior nu are structura îmbinată prin sudură. Majoritatea elementelor de prindere sunt confecționate din metal galvanizat, și nu permit dezasamblarea fără instrumente specifice. Acest lucru nu numai că previne vandalizarea locurilor de joacă ci oferă și posibilități facile de transport, pe bucăți. Avantajele acestor sisteme de prindere sunt multiple, printre ele numărându-se spațiul de depozitare redus, posibilitatea înlocuirii doar a acestora în caz de defecțiuni, service mai facil. Tot în cadrul elementelor de prindere, putem vorbi despre conexiunile integrale, care evită problemele ce pot apărea în proiectările tradiționale, cu îmbinări îngropate. Astfel durata de viață a echipamentelor crește, iar siguranța acestora este una sporită. Conectorii speciali sunt o altă variantă de elemente de prindere, specifică categoriei Neospiel. Fabricați din oțel inoxidabil aceștia rezistă unor forțe dinamice ridicate. Alte elemente de conectare folosite sunt elementele de tip șuruburi cu cap imbus, șaibe și piulițe galvanizate, brățări din poliamidă și conectori metalici galvanizați, ce permit montarea și demontarea cu ușurință.
Duratele medii de viață
Durata de viață se raportează în primul rând la structură. Elementele în mișcare se încadrează în gama consumabilelor, care intră în categoria pieselor de schimb, deoarece fac uzură în timp prin utilizare (frecare), trebuind să fie înlocuite periodic. Cu condiția respectării stricte a condițiilor de montaj, întreținere și mentenanță, durata de viață este anticipată pe categorii. Astfel, la Neospiel avem 15 ani, la Orient 20 de ani, Modulare 10 ani și Economic 5 ani. Fenomenul de vandalism este cel care scurtează durata de viață mai mult decât o fac factorii de mediu, în lipsa acestuia locurile de joacă având o durată de viață semnificativ mai lungă.
Fiind siguri de calitatea echipamentelor noastre, garanțiile oferite sunt în funcție de categorii, cele mai multe fiind de 5 ani, acoperind toate elementele de structură, atât din lemn cât și metalice, (toboganele și elementele în mișcare 2 ani) oferind o durată medie de viață de 15 ani, în condițiile unei întrețineri corecte și a înlocuirii la timp a elementelor uzate. Pentru informații suplimentare și detalii specifice referitoare la garanție, vizitați pagina proprie a produsului de care sunteți interesat.
Caracteristicile calitative ale lucrărilor pe care le executăm și ale produselor pe care le livrăm constituie o preocupare continuă a echipei noastre de specialiști. Calitatea este rezultatul unui proces etapizat, complex și elaborat. Echipamentele de joacă profesionale sunt un produs al acestui proces complet, reprezentând o formulă sigură și eficientă de divertisment în rândul celor mici.
Lipsa calității echipamentelor poate provoca neplăceri foarte mari la locurile de joacă, probleme de siguranță sau accidente. De asemenea lipsa ei conduce la o durată de viață scurtă a locului de joacă, compromițând întreaga investiție și creând nemulțumire investitorului și beneficiarilor deopotrivă.
Compromisurile legate de calitate nu trebuie să existe ca opțiuni. Respectul pentru clientul tău nu permite abaterea de la normele și standardele care compun calitatea. Dacă vrei relații de calitate cu clienții tăi, dacă vrei credibilitate și respect din partea lor va trebui să le oferi tu primul. Serviciul sau produsul pe care-l oferi este cartea ta de vizită în lumea afacerilor, este pachetul care încorporează toate atributele necesare calității. Impunerea pe piață a oricărei firme conține o cantitate uriașă de calitate, respect și orientare spre client, dar și o la fel de importană cantitate de profesionalism.