oftrek ştie că planificarea amenajării unui loc de joacă de la început până la final poate reprezenta o provocare.
De aceea ne-am gandit să vă punem la dispoziţie un ghid online. Echipa noastra vă poate ajuta în fiecare etapă.
Înainte de a începe este foarte important să cunoaşteţi capitolul de legislaţie cat si cel de siguranţă.
Vă punem la dispoziție scenarii de cost pentru a putea planifica bugetul proiectului dumneavoastră de amenajare a locului de joacă.
1. Gasirea locatiei
Gasirea locatiei potrivite are un rol critic pentru succesul locului de joaca. Avand un loc de joaca de interior din 2006, va putem sfatui cu privire la locatia potrivita pentru dumneavoastra. Nu ezitati sa ne sunati din timp pentru a va sfatui cu privire la acest aspect.
Cateva elemente importante:
- Sa fie in proximitatea unei scoli sau gradinite cu multi copii
- Sa fie preferabil in zona de blocuri
- Intr-o locatie cu trafic mare (mall, supermarket, etc)
- Spatiul trebuie sa fie luminos, cu deschidere mare, preferabil sa nu aiba stalpi interiori si sa nu dea ideea de apartament
- Sa nu existe in zona obiective cu reputatie proasta pentru copii sau parintii cu copii (night club, bar de nivel scazut)
2. Designul locului de joacă
În această etapă este importantă stabilirea amplasării echipamentelor alese în arealul alocat.
Va recomandăm să țineți cont de zonele de siguranță ale fiecărui echipament. Pentru prevenirea și evitarea accidentelor, se interzice suprapunerea acestor zone. Deasemenea este interzisă existența elementelor de mobilier pe aceste suprafețe.
Dacă în viitorul loc de joacă sunt prevăzute echipamente ce se adresează unor grupe de vârstă diferite, vă recomandăm să le grupați astfel încât fluxurile de utilizatorii să se intersecteze cât mai puțin.
În cazul în care designul locului de joacă necesită modificări, împreună cu echipă tenhica va vom oferi adaptarea potrivită, astfel încât echipamentul de joacă să corespundă standardelor de siguranță în vigoare.
Consultanta si schita de amenajare a locului de joaca este oferita de noi gratuit. Nu ezitati sa ne contactati in acest sens.
3. Planificarea bugetului pentru amenajarea unui loc de joacă
Bugetarea unui loc de joacă reprezintă primul pas din proces și este în mod cert pasul cel mai important. Costurile asociate fiecărui proiect de loc de joacă variază în funcție de câțiva factori.
Mai jos vă prezentăm câteva elemente cheie pe care este bine să le aveți în vedere pentru planificarea bugetului pentru locul de joacă.
3.1 Alegerea echipamentului de joacă
Principalii factori care influențează alegerea echipamentelor sunt:
- grupele de vârstă care vor utiliza echipamentul de joacă;
- dimensiunea spațiului pe care doriți să îl alocați amenajării locului de joacă;
- numărul de copii pe care doriți să îi găzduiască. În mod ideal, un echipament de joacă trebuie să se adreseze nevoilor și așteptărilor copiilor;
- tipurile de activități pe care doriți să le promovați (mai multe tobogane, elemente de cățărare, etc);
- tipul de echipamente pentru care se opteaza;
Mai jos vă prezentăm câteva echipamente cheie pentru care puteţi opta în amenajarea completă a locului de joacă şi elementele caracteristice fiecaruia.
3.2 Gonflabil profesional:
- investiţie mică şi amortizare accelerată;
- uşor de manipulat şi de mutat (2 minute umflare şi 3-4 minute dezumflare);
- risc de accidentare redus;
- uşor de valorificat în momentul în care doriţi să schimbaţi echipamentul din locul de joacă;
3.3 Locul de joacă modular:
- structurarea activităţilor pe mai multe nivele, astfel economisind spaţiu;
- poate găzdui un numar mai mare de copii;
- poate fi dotat cu activităţi numeroase si diverse;
3.4 Xbox Kinect / Nintendo Wii / Playstation Move - Jocuri interactive
- cu toate că părinţii sunt de regulă împotriva jocurilor video, aceste jocuri incită la mişcare datorită senzorilor care ajută jucătorul să simuleze prin mişcare reală jocuri dinamice precum tenis, box, handball, bowling etc.
Vă rugăm să regăsiţi în continuare link-urile către cataloagele cu:
Vă sugerăm să luați în considerare costurile care pot apărea pe durata de viață al locului de joacă. În afară de costurile de achiziție a echipamentelor de joacă, transport și instalare, pot apărea costuri de inspectare, întreținere, reparație, atât pentru echipamentul de joacă, cât și pentru suprafața din perimetrul de siguranță a locului de joacă.
3.5 Coltul educational
Este important pentru parinti sa existe si activitati educationale in locurile de joaca. Va recomandam mai ales in cazul in care doriti sa realizati un hibrid after school - loc de joaca sa aveti un asemenea spatiu.
3.6 Restaurantul pentru parinţi
Deoarece un procent semnificativ din părintii copiilor care merg la joacă doresc să rămână pentru a-şi supraveghea copiii la joacă (cei cu copii foarte mici în special) este ideal să le puneţi la dispoziţie un loc în care pot servi o cafea savuroasă, un ceai sau un suc.
3.7 Mobilier pentru locul de joacă
3.8 Suprafaţa alocată locului de joacă
dimensiunea totală și spațiile alocate pentru fiecare echipament de joacă, zona de petrecere, zona administrativă, zona pentru parinți, toalete, etc;
- decideți ce tip de material veți folosi pentru acoperirea suprafeței de siguranță cu scopul de absorbție a șocurilor (poate fi mocheta, dale de spuma tip EVA, covor vinilic sau cauciuc). Tipul de suprafață utilizat are un impact major în costul locului de joacă de-a lungul întregului său ciclu de viață. Soluţia cea mai simplă este mocheta, dar aceasta trebuie aşezată pe o suprafaţă moale cauciucată sau din spuma pentru parchet. Necesită întretinere specializată.
3.10 Transportul echipamentelor de joacă
- costul transportului echipamentelor de joacă până la locația în care vor fi instalate.
3.11 Instalarea locului de joacă
- pregătirea spatţiului (minim: zugrăvire, igienizare, placarea pardoselilor, instalaţia de încalzire, instalaţia de alimentare cu energie electrică);
- instalarea echipamentului şi a suprafeței care va acoperi perimetrul de siguranță;
- eventuale costuri adiționale (deplasarea, diurnă, cazarea echipei de montaj, manipulări, depozitări, pază etc. Acestea trebuie anticipate și evaluate);
3. Comanda locului de joacă
Plasarea comenzii pentru produsul dumneavoastră este foarte simplă. Vă rugăm să ne trimiteți un email sau un fax cu datele de facturare și echipamentele pentru care optați, adresă de livrare și dacă doriți să optați pentru serviciile de instalare. În cel mai scurt timp posibil veți fi contactați de unul dintre colegii noștri pentru stabilirea detalilor.
4. Instalarea locului de joacă
În această secțiune vă oferim un ghid care conține lucrurile pe care este bine să le luați în considerare când faceți pregătirile pentru instalarea locului de joacă.
Instrucțiunile de instalare diferă în funcție de gamă și materialele utilizate de producători.
Există câteva operații comune care trebuiesc efectuate.
- stabilirea amplasamentului fiecărui echipament în spaţiul de joacă;
- instalarea suprafeței care va acoperi perimetrul;
- modularele mici şi medii comercializate de noi folosesc sistemul de prindere pe panouri, instalarea fiind astfel mult mai uşoară. Astfel, daca aveţi la dispozitie 2-3 persoane pentru instalare, vă puteţi ocupa dumneavoastră de montaj, scăzând astfel semnificativ costul final. În cazul în care nu optaţi pentru această variantă, vă putem face o cotaţie pentru instalarea facută de către firma noastră.
- verificarea verticalității și orizontalității echipamentelor. Se realizează cu instrumente specifice nivela cu bule, furtun de nivel, fir cu plumb, nivelă laser, etc.
- fixarea definitiva prin prindere mecanica a echipamentelor;
Important - Citiţi secţiunea de Standarde şi legislaţie cu privire la locurile de joacă
Deoarece ar fi dificil de publicat aici toate instrucțiunile detaliate pentru mii de produse, Loftrek le trimite în format electronic și tipărit beneficiarului în momentul achiziționării produselor.
Vă putem ajuta! Contactați-ne pentru consultanță de Luni până Vineri între orele 8-16 la:
0751 188222 0752287722 0751 188226 sau prin formularul de contact!